POČETNA O KLUBU USPESI TAKMIČENJA I NASTUPI VESTI DONATORI KONTAKT

PLESNA GRUPA "MEDŽIK" - BAJMOK

Od osnivanja grupe 1981. godine, plesači Medžika su ostvarili značajne rezultate kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj plesnoj sceni. Grupa stavlja akcenat na hip-hop. Grupu vodi osnivač i koreograf Stojan Maravić, dok je za rad sa decom i osmišljavanje koreografija zadužena Beata Cindel Zubelić.

Plesna grupa Medžik Bajmok | Rimini Italija

Juniorska hip-hop grupa je 2016. osvojila prvo mesto na Otvorenom prvenstvu Srbije u Jagodini i Otvorenom prvenstvu Italije u Riminiju. Iste godine, na Evropskom prvenstvu u Temišvaru u Rumuniji juniorska hip-hop grupa je osvojila prvo, a street dance grupa drugo mesto. Na Evropskom prvenstvu iste godine u Osijeku prvo mesto su osvojili juniori u kategoriji hip-hop grupe, kao i deca u kategoriji parova, dok je u dečijoj solo kategoriji osvojeno drugo mesto.

Uspesi nisu izostajali ni u 2017. godini!

Zajednička produkcija juniori-deca je u Jagodini na Otvorenom prvenstvu Srbije osvojila prvo mesto. Na Otvorenom prvenstvu Austrije u Beču u kategoriji parovi-deca osvojeno je treće i četvrto mesto, u juniorskoj solo kategoriji drugo mesto, dok je juniorska hip-hop grupa zauzela treće mesto. Na Kupu Subotice "Tornado" dečija hip-hop grupa je osvojila prvo mesto. Na Otvorenom prvenstvu Grčke u Paraliji je juniorska hip-hop grupa osvojila prvo mesto, a osvojeno je prvo i drugo mesto u juniorskoj solo kategoriji.

Grupa "Medžik" je od 1. do 6. novembra 2017. godine boravila u Pragu, gde su se deca takmičila na Otvorenom prvenstvu Evrope. U veoma jakoj konkurenciji su se borile grupe iz 15 evropskih zemalja, a bajmočanke su uspele da ostvare odlične rezultate. U solo kategoriji osvojeno je 3. mesto, parovi su osvojili srebrnu medalju, dok je dečija mala grupa osvojila zlato. Pored napornog takmičenja deca su imala priliku i da se upoznaju sa čarima Praga, kao i da posete prelep grad u Nemačkoj, Dresden. Zahvaljujući sponzorima i donatorima grupe, deca su na takmičenje otputovala potpuno besplatno.

Za kraj 2017. godine, plesači su na međunarodnom Otvorenom prvenstvu u Vrnjačkoj Banji, u kategoriji duo deca osvojili četvrto mesto, dečija grupa je osvojila drugo mesto, juniorska grupa treće mesto, a mala produkcija prvo mesto.

2018. godina – godina novih članova!

Uspesi napredne grupe nisu izostajali ni 2018. godine, ali je izuzetno puno pažnje posvećeno i velikom broju novih članova, koji su kroz brojne nastupe i takmičenja u početničkim kategorijama stekli prva iskustva iz sveta sportskog plesa.

U aprilu su sve grupe PG "Medžik" ostvarile odlične uspehe u Novom Sadu na Spring Fest takmičenju, odakle su se vratili sa 6 zlata i jednim srebrom, kao i sa specijalnom nagradom festivala za najbolju koreografiju.

Nakon nastupa u Futogu na MBM Memorijalu i na Baby Exit festivalu u Novom Sadu, sledeće takmičenje na kojem su plesači Medžika učestvovali je održano u Jagodini, gde su postignuti odlični rezultati, kako u dečijoj, tako i u junior kategoriji.

Sledeća plesna sezona je započeta u septembru sa velikim brojem novih članova. Nakon tromesečnih priprema, u decembru je na takmičenje u Vrnjačkoj Banji izašlo 30 Medžik plesača u tri starosne kategorije i sa 10 koreografija. Medžik je na ovom međunarodnom takmičenju osvojio 3 zlata, 2 srebra, 2 bronze, jedno četvrto, jedno šesto i jedno jedanaesto mesto.

2019. godina – godina novih izazova!

Takmičarska 2019. godina je započeta u martu, na takmičenju Dance Zone u Lazarevcu, gde su naši plesači predstavili sa 11 koreografija i ostvarili izuzetno dobre rezultate. Pored medalja i pehara, naš klub je dobio i zahvalnicu za doprinos razvoju plesa u Srbiji.

Nakon međunarodnog takmičenja u Lazarevcu, naši igrači, zajedno sa najnovijim članovima su nastupili u Bačkom Petrovom Selu, gde su sve naše koreografije ocenjene najboljim, dijamantskim odličjem.

Prvu polusezonu smo prošarali velikim brojem nastupa: Svetski dan plesa u Somboru, Memorijal MBM u Futogu, Baby Exit u Novom Sadu, Festival Granita u Mađarskoj, godišnji koncert plesnog kluba „Stars“ iz Subotice.

Plesna 2018/2019 sezona je okončana takmičenjem u Jagodini, odakle su se naši plesači vratili sa pet zlatnih, tri srebrne i tri bronzane medalje.

Ovu godinu je obeležila organizacija prvog plesnog festivala Dance Spectrum u Bajmoku, koji je naslednik Večeri Modernih Plesova, koje se tradicionalno održavalo u našem mestu. Nakon osveženja brenda i izrade potpuno nove scenografije, rođen je Dance Spectrum, koji je okupio preko 10 plesnih klubova iz Vojvodine i veliki broj ljubitelja plesa.

Krunu na 2019. godinu je stavilo takmičenje Dance OFF u Severnoj Makedoniji, gde su naši plesači imali prilike da odmere snage sa takmičarima iz 11 evropskih zemalja i ostvarili su veoma dobre rezultate.

Za 2020. godinu se već uveliko prave planovi i unapred se radujemo novim takmičenjima, putovanjima i druženju!

 

KONTAKT

Moše Pijade 19 24210 Bajmok, Srbija
+381 64 317 94 71
medzikbajmok@gmail.com
Facebook
Instagram