POČETNA O KLUBU USPESI TAKMIČENJA I NASTUPI VESTI DONATORI KONTAKT

Vežbe za stopala i kičmu

17.8.2018. Bajmok
Vežbe za stopala i kičmu

U plesnoj grupi „Medžik“ se trudimo, da u sklopu zagrevanja zanimljivim vežbama podstičemo pravilan razvoj dece. Vežbe se mogu raditi i kod kuće – sa sestrom, bratom ili sa društvom!

Vežbe za stopala

Spušteni svodovi i ravna stopala su najčešće prisutni kod dece školskog uzrasta. Razlog nastanka ravnih stopala je pre svega nasledni faktor, dok spušteni svodovi nastaju zbog nedovoljne aktivnosti mišića stopala.

Preventivno-korektivnim vežbama se kod dece mogu u velikoj meri ojačati mišići stopala i korigovati spušteni svodovi.

Vežba #1

Jačajte mišiće stopala – šetajte prvo na prstima, zatim na peti. Ako vežbe radite u društvu, možete da uhvatite dete ispred vas za ramena i da se igrate vozića. Zatim šetajte na spoljašnjim delovima stopala, pa na unutrašnjim.

PG Medžik - Vežbe za stopala

Vežba #2

Razbacajte drvene bojice po podu, a zatim ih skupite sve nožnim prstima! Takmičite se sa bratom, sestrom ili drugarima!

Vežbe za kičmu

Kriva kičma se najčešće javlja kod dece između 7 i 14 godina, a najčešći „krivci“ su teške školske torbe, dugo sedenje i neaktivnost. Korektivnim vežbama se mogu postići značajni rezultati, a preventivna primena sprečava krivljenje kičme.

Vežba #3

Za naredne dve vežbe vam je potrebna loptica, balon ili neka druga mekana igračka. Stanite u kolonu, razmak između vas treba da bude otprilike kao na slici. Ispravite kolena, nagnite se unazad i dodajte lopticu detetu iza vas! Kada loptica dođe do kraja kolone, okrenite se i ponovite vežbu!

PG Medžik - Vežbe za kičmu

Vežba #4

Sledeća vežba sledi kao nastavak prethodnoj. Sad ispravite kolena, sagnite se i dodajte lopticu između nogu drugaru ili drugarici iza vas!

PG Medžik - Vežbe za kičmu

Vežba #5

Sedite na pod i ispravite kolena. Uhvatite se za ruke, kao devojčice na slici. Ako vas je manje, ili ako vežbu radite sami, možete držati vijaču ili kanap iznad glave. Polako se spustite i legnite na leđa. Ostanite u ovom položaju 5 sekundi, zatim se polako dignite (jačaćete i trbušnjake!) i nagnite se napred da dohvatite prste na nogama. Ponovite vežbu 5 puta!

PG Medžik - Vežbe za kičmu

Ako ne želite sami da vežbate, već biste trenirali u dobrom društvu i uz super muziku, pridružite nam se! Roditelji, sve informacije o upisu možete pronaći ako kliknete ovde.<< Idi na sve vesti <<

 
 
 

KONTAKT

Moše Pijade 19 24210 Bajmok, Srbija
+381 64 317 94 71
medzikbajmok@gmail.com
Facebook
Instagram