POČETNA O KLUBU USPESI TAKMIČENJA I NASTUPI VESTI DONATORI KONTAKT

Dance OFF Skoplje

26.11.2019. Skoplje, S. Makedonija
Skoplje Dance OFF

Između 15-17. novembra Skoplje je bio domaćin jednog od najjačih međunarodnih plesnih takmičenja u Evropi. Dance OFF je bio organizovan u A1 Areni SC “Boris Trajkovski”, od strane dva plesna studija iz Skoplja, Eat The Beat i Break A Leg. Ovo je bila četvrta godina zaredom da se Dance OFF održava i upravo ovo, četvrto izdanje je bilo najjače i najzanimljivije.

Dance OFF se organizuje u sklopu Svetske plesne organizacije (IDO) i ove godine je imao preko 2700 takmičara iz 17 zemalja, poput Makedonije, Bugarske, Grčke, Kipra, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Danske, Rusije, Poljske, Slovačke, Italije, Slovenije, Rumunije, Ukrajine...

Dance OFF - plesači PG Medžik

U subotu se održavalo takmičenje u street dance disciplinama, a nedelja je bila rezervisana za plesove u paru i druge discipline, kao i za gala veče, na kojem su se takmičile najbolje koreografije takmičenja za ozbiljne novčane nagrade.

Dance OFF - produkcija PG Medžik

Naši plesači su se takmičili u subotu u hip-hop disciplinama i ostvarili su odlične rezultate u izuzetno jakoj konkurenciji:

Dance OFF - nagrade PG Medžik

Pored napornog rasporeda u subotu, prvi dan našeg boravka u Severnoj Makedoniji smo iskoristili za obilazak znamenitosti glavnog grada.

Skoplje - PG Medžik

Prvo smo posetili najpoznatiji spomenik Skoplja, tvrđavu Kale koja se uzdiže pored reke Vardar, na bregu Gradište.

Skoplje, tvrđava Kale - PG Medžik

Prošetali smo se Mostom civilizacije, koji je ukrašen skulpturama važnih istorijskih ličnosti i Mostom umetnosti, koji krase spomenici makedonskih umetnika, od kojih je nama najzanimljiviji bio spomenik Tošeta Proeskog.

Skoplje, Most civilizacije - PG Medžik

U blizini Mosta umetnosti se nalazi Makedonska filharmonija i Makedonska opera i balet, gde se održava umetnički deo takmičenja Dance OFF. Posebno zanimljiva nam je bila Porta Makedonija, koja veoma podseća na Trijumfalnu kapiju u Parizu. Prolaskom kroz ogromnu kapiju se stiže do prelepog centralnog trga grada, gde se širi miris pečenog kestenja, a najdominantniji spomenik trga je onaj posvećen Aleksandru Makedonskog.

Skoplje, Most umetnosti - PG Medžik

Nakon kraćeg odmora u prelepom hotelu “Karpos”, pošli smo u večernju šetnju, posetili šoping centar Skopje City Mall i uživali u prelepo osvetljenom gradu i u već postavljenoj novogodišnjoj rasveti.

Sa takmičenja smo se vratili umorni, ali puni doživljaja i novih uspomena i veoma ponosni na rezultate, koji su ostvarili naši plesači! Hvala organizatorima, vidimo se i sledeće godine!<< Idi na sve vesti <<

 
 
 

KONTAKT

Moše Pijade 19 24210 Bajmok, Srbija
+381 64 317 94 71
medzikbajmok@gmail.com
Facebook
Instagram