POČETNA O KLUBU USPESI TAKMIČENJA I NASTUPI VESTI DONATORI KONTAKT

Šta je hiphop?

13.1.2020. Bajmok
Upis novih članova - PG Medžik

Često nam se desi, da oni koji dođu na upis, nisu sasvim sigurni sa čime se to tačno bavimo. Kako bismo približili hip-hop ples svima, koji razmatraju da se upišu ili da upišu svoju decu, predstavićemo ga kroz ovaj kratak tekst.

Šta je uopšte hiphop?

Hip-hop je kulturni pokret ali i plesni stil. Nastao je 1970-ih godina na ulicama New York-a i tada se proširio po celom svetu. Hip-hop ples je široka kategorija koja obuhvata različite street dance stilove plesa, sadrži hip-hop muziku i hip-hop kulturu. Kao svaka druga vrsta sportskog plesa, i hip-hop pomaže u razvoju mišića i većoj fleksibilnosti, jača kondiciju, gradi samopouzdanje i pomaže u razvijanju socijalnih veština kod dece i mladih.

Između 1970. i 2020. godine se značajno promenio stil plesa. Danas se hip-hop većinom sastoji od energičnih pokreta, koji su posebno zanimljivi mlađoj populaciji.

PG Medžik - upis novih članova - deca hip-hop

Kako izgleda jedan običan hip-hop trening?

Na trenzima se pre svega dobro zagrejemo, da bismo smanjili rizik od potencijalnih povreda. Zatim učimo nove koreografije ili vežbamo već naučene i pripremamo ih za takmičenja i nastupe.

PG Medžik - upis novih članova - odrasli

Zašto trenirati baš hip-hop?

Pored učenja i vežbanja mnogo se družimo, slavimo rođendane i pričamo o nekim zanimljivim događajima sa naših prethodnih putovanja. Na hip-hopu se stiču drugarstva za ceo život. Vrlo često putujemo i upoznajemo nove gradove i države. Čest je stereotip, da je ples samo za devojčice, ali je sportski karakter hip-hopa itekako pogodan i za dečake i pomaže u razvoju zdrave posture i građenju mišića. Druga česta zabluda je, da se na ples mogu upisati samo deca. To takođe nije tačno, u Medžiku imamo grupu i za starije od 17 godina!

Luna Radulović i Kristina Ivanković<< Idi na sve vesti <<

 
 
 

KONTAKT

Moše Pijade 19 24210 Bajmok, Srbija
+381 64 317 94 71
medzikbajmok@gmail.com
Facebook
Instagram